Home Biografie
Biografie E-mail

Eddy Rooss is een enthousiaste en gezellige zanger/entertainer met een uitstekend repertoire dat professioneel gebracht wordt. 

 

Biografie:
Eddy is geboren in Rotterdam en startte op zijn 16e jaar met zijn muzikale carrière. Eerst als leadzanger in diverse formaties waar hij soul, blues, top 40 etc. ten gehore bracht. Hij heeft met diverse grote artiesten op het podium gestaan Anita Meyer, Lee Towers, Imca Marina, Donna Linton, Nico Haak, Guys and Dolls etc. Op het podium is hij pas in zijn element. De juiste keuze van de nummers en het contact met het publiek maken een optreden van Eddy tot een groot feest. Want hij heeft iets wat je niet kunt leren, uitstraling. Het maakt hem niet uit of hij boven op het biljart moet staan of op podia van grote zalen, als allround zanger/entertainer komt hij overal tot zijn recht. Zingen is zijn grote passie. Hij zingt vanuit zijn hart met veel gevoel. Het publiek vindt zijn stem lijken op die van Joe Cocker. Zij vragen dan ook altijd of hij een nummer van Joe wil zingen.

Solo:
In 1996 is Eddy begonnen als countryzanger/entertainer. Hij startte onder de naam “LONGRIDER” bij John de Mol Productions, vervolgens Endemol Entertainment en Chiel van Praag Intershow etc. Zijn repertoire bestond uit nummers van Alan Jackson, Garth Brooks, Billy Ray Cyrus, George Strait, Tim McCraw, Dwight Yoakam, Wade Hayes, Tractors, Kevin Sharp, Tracy Byrd, Jimmy Buffet, Bellamy Brothers, Keith Whitley, Brooks & Dunn, Willy Nelson, Merle Haggard, Randy Travis, Clint Black, Hank Williams, John Denver, Ken Mellons en Sammy Kershaw.Tevens heeft hij jaren een country line-dance school gehad, waar hij met veel plezier les gaf. Sinds 2009 treedt hij op onder de naam “Eddy Rooss”. 


Repertoire:
Eddy heeft diverse Nederlandstalige liedjes geschreven, welke hij zelf zingt. Hierin kan hij al zijn gevoelens in leggen. Dit wil hij graag delen met zijn publiek. 
 

 

Nederlandstalige-muziek

Nederlandstalige muziek
Eddy is nu ook te koop op de site nederlandstalige muziek. klik hier om een bezoekje te brengen. Dit wordt zeer gewaardeerd door mij.

Belangrijke links

CD direct te koop
Mijn cd is te koop op Oranje TV met Ideal als betaal functie. Lekker makkelijk en snel luisteren.
Legal Download
Direct luisteren naar mijn nieuwe CD. En als het u bevalt direct downloaden.
De Studio
Directe link naar de studio waar mijn CD is opgenomen. Jos van den Broek, bedankt.
VideoClip
Hier is mijn videoclip opgenomen met dank aan het theater voor de goede support.
OranjeClip
Mijn videoclip is geproduceerd door Bert Tromp van Oranjeclip. Geweldig samengewerkt tijdens de opnamen. Top product. Bert Bedankt.

Wie is online

We hebben 1 gast online

Luister naar mijn muziek

Statistieken

Artikelen bekeken hits : 123205

© Copyright Eddy Rooss 2009